east london is a vampire.


Nu har jag varit i London i ungefär en vecka. Jag har hunnit med mycket under dessa dagar: druckit kaffe och öl och hängt på golv och köksbänkar och gråtit mycket men även kramats en massa med många bra kompisar. Det har varit himla fint. Men oavsett vad är det väldigt märkligt att komma och kika tillbaka såhär. Att dimpa ner på en plats jag så väl känner till där allt ser precis likadant ut trots att så mycket ändå är annorlunda.

Lite extra kul var det att träffa Clara, eftersom våra liv under väldigt lång tid i princip flöt samman. Hon studerar fortfarande Contemporary Dance på Laban i sydöstra, går till Wavelengths och gymmar som jag brukade göra efter jobbet, och tar 47:an över Themsen ibland. En del är detsamma, men mycket har förändrats också. Mycket har förändrats, och när hon berättar om konsteventen hon drar ihop på pubar i Deptford, när jag inser att hon har lärt känna musikerna vi gluttade på när vi just flyttat hit, att hon hittar allt fler billiga smultronställen runt New Cross att dricka kaffe på och hon insisterar på att jag ska ta mitt förnuft till fånga och flytta tillbaka bums, är det svårt att inte bli sentimental. 

Jag sätter mig på Overgrounden där jag brukade spendera majoriteten av min vakna tid, kliver över trösklar i mörkret på Scawen och handlar frukt av han, snubben, på Off Licence-butiken bredvid Donken, och jag känner mig något illa till mods när jag gör det. En olustig känsla i magen som påminner rätt mycket om ensamhet. Här flyter tiden på och jag är inte längre invigd i det vardagliga sällskapet. Gator som skvallrar om glansdagar som aldrig riktigt kan komma tillbaka.

Kanske är jag inte färdig med att bo i London än och kanske kommer jag om ett år eller två åter att vakna upp här varje söndagsmorgon. Jag menar det, möjligheten mer än bara existerar. Men jag vet inte, jag. Just nu känner jag mig rätt nöjd med att ha lyckats pressa ned alla mina böcker och skor i resväskor, så att jag kanske kan lyckas samla alla mina utspridda trådar på ett och samma ställe en stund framöver. Frågan är bara vilket detta ställe kommer att bli.