tre stycken juli.

Kategori: peeps, pics, piltre

 
 
Juli 2013 var jag en relativt nybakad student som några veckor tidigare tagit bussen över gränsen för att tjäna ihop lite cash inför framtiden. Med mig hade jag min kompis Pone, och tillsammans med ett gäng andra personer utgjorde vi ett kollektiv i Bodø, Nordland, Norge.
 
Jag jobbade på en restaurang (och extremt mycket) och gick ofta en 45 minuter lång promenad hem när jag slutat jobbet runt midnatt. Himlen nere vid vattnet var alltid helt sagolik.
 
Soluppgångarna med. Jag såg väldigt många sådana. Nachspiel varannan kväll ungefär.
 
För ja, vi var ute och rände en hel del om nätterna. Denna bild från Sannas besök är tagen samma kväll som vi hamnade på den, till denna dag, bästa efterfesten i mitt liv. Sanna planerade att gå direkt från festen till sin buss hem men missade den, om jag minns rätt.
 
Alltså dessa efterfester??? Vad hände med dem???
 
I kollektivet ingick Mira, och en stund i juli ytterligare en vovve som vi vaktade. Minns inte namnet på den andra, men vi hängde naturligtvis massor innan jag började jobba om dagarna.
 
Annars var vi utomhus typ hela tiden och gjorde sommarsaker trots att det var svinkallt varje dag. Så som picknickar, promenader och kvällsdopp.
 
<333333333
 
Juli 2014 befann jag mig i ett annat kollektiv i en annan del av Europa. Jag, Clara, Camilla, Madde och Georgia/Sarah (de bytte av varandra just i juli) hyrde ett rashus i Deptford, Lewisham Council, London. Där hade jag bott sedan september, jobbade med marknadsföring på heltid och hängde oavbrutet i parker och på sunkiga hemmafester nätterna till ända. 
 
Men eftersom hela huset hade sommarlov och befann sig på andra orter spenderade jag majoriteten av juli i norra delen av East.
 
På Hipster Square i London Fields exempelvis.
 
Och i Haggerston.
 
Hade jobbat på bra i ett projekt och blev representant på London Content Marketing Show. Gick på föreläsningar och workshops där vi passionerat diskuterade copywriting och annat spännande. 
 
Bytte nattbuss på London Bridge på vägen hem från Shoreditch cirka varje helg (blir så nostalgisk att jag får ont i magen av bara tanken på detta).
 
Grillade vid Themsen tillsammans med jobbet.
 
Åt pizza vid Regent's Canal med nya bra kompisar.
 
London Heatwave slog till och det var så orimligt varmt att det knappt gick att existera (än mindre jobba).
 
Poppade cava på Primrose Hill.
 
Och lite så såg det ut. 
 
Juli 2015 och allra minst jag hade kanske räknat med att det skulle se ut som det gör. Nåväl. Efter ett år med ett par svängar ut i världen befinner jag mig tillfälligtvis i Skellefteå, staden där jag vuxit upp och gått skola. Den som jag avskytt och saknat. Jag jobbar på två ställen, en restaurang och en lanthandel, och mellan passen klämmer jag in fikor med gamla och nya bekantskaper, paddlar kanot i stugan och läser Harry Potter. 
 
Och ännu har bara någon vecka av juli passerat och jag har inte haft någon ledig dag och vädret har svikit mer än en gång, men när jag kramar mig genom folkmassor och småpratar och frågar upp om tillvaron med kassörskorna på stadens alla Ica-butiker och genar på bakgator och cyklar hem till folk utan vägbeskrivning känner jag ändå att ja. Ja. Detta är ändå en helt okej plats att spendera mitt juli 2015 på.
 
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: