Har RASISMEN gått för långt?

Kategori: politiskt

Vi lyssnar inte längre på de sista som har minnen av förintelsen. De följer inte vårt tempo, ingår inte i vår puls, använder inte snapchat, hittas inte i vår arbetsmiljö. "Give me a break", tänker någon av er nu, "förintelsen igen? Var lite nytänkande för guds skull. Sverige håller inte på att bli nazistiskt, Sverige bör bara fokusera på segregation och att ta hand om sina invandrare, innan vi tar in fler". Igår röstade vi på dem som vi vill ska ta plats i Europaparlamentet de kommande åren. Resultaten såg (enligt mig) bra ut på många håll, det tycker jag är viktigt att lägga fokus på, för att inte tillåta sig själv att gå under. Utöver det fick Sverigedemokraterna 9,9%.
 
Vi ska ta hand om våra invandrare.
 
Det är inte rasism att vara kritisk mot en politisk struktur.
 
Sättet på vilket andra framställer SD är förvridet och överdrivet.
 
Många som röstar på Sverigedemokraterna vet precis vad det betyder, att de gör det. De vet precis vilken ståndpunkt de stöder genom att lägga sin röst hos dem. Men sedan tror jag, helt ärligt, att det finns folk som rättfärdigar det hela med ovan nämnda påståenden. Som tror att Sverigedemokraterna faktiskt inte är främlingsfientligt, utan att det kan begränsas till Sverige-vänligt.
 
I Storbritannien fick UKIP, det "England-vänliga partiet", 28% av folkets röster. I Sverige avbryts demonstrationer, för solidaritet, av nazister. Hakkorset är åter på banan. Hat normaliseras. Vi ifrågasätter invandringspolitiken, för att den *har spårat ur och finner idag inga gränser*. Det är på tiden att någon tar tag i invandrarfrågan, menar man. 

Ekonomin har varit åt skogen för länge nu. Skolresultaten blir allt sämre. Vi söker alla febrilt efter vägar att råda bot på världens alla problem, vänder oss till höger och vänster efter någon som har en lösning. Tänk då vad bekvämt, om någon dessutom skulle påvisa att skiten inte ens är vårt ansvar. Att det enda vi behöver göra är att skära ned på det uppenbara upphovet till problemen. HUR kan någon tänka att en röst på SD är ett "fräscht bidrag" för att fokusera på dagens viktigaste samhällsproblem? Sverigedemokraterna har inte knäckt en nöt som ingen annan tidigare tänkt på, men tidigare har vi lyssnat på de som minns hur detta tankesätt slutar. Tendenserna i Europa är skrämmande bekanta. 
 
Det är dags att inse situationens allvar. En röst på SD är inte ett bidrag mot cykelstölder i Boliden, eller vilket sned vinkling som nu kan mata handlingen. En röst på SD är ännu en liten bäck som bidrar till ett Europa där ser varandra som fiender, där olikheter är någonting negativt och att vara annorlunda därmed blir någonting smutsigt. JO, det är så seriöst. Det är såhär det fungerar, såhär det börjar. Hate to break it to you, men våra gränser är påhittade. Det viktigaste idag är inte att stänga våra gränser. Det viktiga är att motvera en utveckling där hat och förtal är normaliserat. Det är genom politiken det händer, det är varje liten röst som räknas och som bestämmer hur vi vill att framtiden ska se ut.

Så prata med varandra. Sluta hata på varandra. Vi har utmaningar framför oss, beträffande klimat och utbildning och ekonomi. Det går inte längre att komma undan med att det är för The Greater Good. Statistik och fakta talar sitt klara språk: Rasism och nazism växer och sprider sig med en skrämmande fart över hela Europa. Invandringen är inte roten till allt ont. Just idag är det viktigare än någonsin att ta avstånd från precis alla pajaser som påstår det. 
Kommentera inlägget här: