en svår situation, javisst, har jag drömt om så länge nu.

Kategori: prat

I dessa dagar klämmer jag mycket på ord. Jag känner inte på dem sådär som jag brukar, håller inte ömt på att vända och vrida på formuleringar och synonymer och vokalljud. Funderar inte på det bästa sättet att beskriva nyfallen snö över en gnistrande Byskeälv. Nej, jag klämmer orden handfast, likt en omogen avokado i Icas fruktdisk.

Smattrar våldsamt ner tankar och funderingar och en och annan dikt. Rakt fram och utan krusiduller. Det känns bra att göra så igen. Att inte bry sig det minsta om vem som ska läsa det jag skriver. Bara skriva skräp för att jag tycker om det. Det spelar inte ens någon roll om ingen någonsin kommer att läsa det. Om mitt namn aldrig kommer att bli känt eller min bok aldrig kommer att sälja slut. Det handlar inte om det. Jag är så evinnerligt trött på yta, framgång, image och prestation. Kan inte hantera det.

Jag orkar inte försöka vara någon. Jag tror inte ens att jag vill vara någon. Det är så bekvämt att leva precis som jag gör nu, undangömd i en liten stad på Sveriges östkust, och bara pyssla med det som jag själv tycker känns värdefullt och intressant. Det är så fridfullt och rogivande och problemfritt efter ett hyperaktivt år i Englands huvudstad. 

 
Saker jag tycker är värda att lägga tid på just nu:
 
1. Låna och läsa biblioteksböcker. Lånade en hög skrivna av kvinnliga författare och började med Det handlar om dig av Sandra Beijer. Läste hela kalaset på tre timmar och blev så otroligt nostalgisk att jag nästan längtade tillbaka till fumlig tonårstid igen.
 
2. Nyttja tillgången till ett bra kök med alla tänkbara redskap i pastellfärger. Okej, färgen är väl egentligen mindre relevant men det blir i vart fall lite extra kul att riva ut grejer ur lådor och skåp. Bakar lussekatter, kaffekakor, cupcakes och allt där emellan.
 
3. Promenera med mamma. På morgnarna genom krispig decemberluft längs Kalmarsund eller om nätterna, på vägen hem från stan, under stjärnklar himmel.
 
4. Uppskatta frånvaron av räkningar och hyra att betala.
 
5. Jobba som cafébiträde på världens mysigaste Kullzénska caféet. Brygga kaffe, sälja saffranskladdkaka och lära känna de fina personer som alltid jobbar där.
 
6. Lyssna mycket på Kent.

7. Åka bil i många mil för att hälsa på en morfar som inte mår så bra.
 
8. Ta sovmorgon, helst alla dagar. Förutom när det nalkas tidigt luciatåg eller body-balance-pass om lördagsmorgnarna. 

9. Läsa om platser att besöka i Sydostasien, sommarjobb för den som vill lära sig att prata franska och kuststäder med seglingskurser vid Medelhavet.

10.
 Fast egentligen att inte tänka på varken förflutet eller framtid.
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Sofia H säger:
    2014-12-14 | 21:24:48

    Åh vad fantastiskt!! Får jag flytta in hos dig? <3<3

Kommentera inlägget här: